Strekkvegger fra Art Lux

Strekkvegger åpner en helt ny verden av muligheter for deg som er opptatt av interørdesign. Endelig har du selv full kontroll over hvilket design og funksjon veggen din skal ha.

Nye, spennende designmuligheter

Strekkvegger er et relativt nytt konsept på privatmarkedet i Norge. Dette er vegger som bygger på samme prinsipp som strekktak, et mer utbredt produkt her til lands. Strekkvegger kan enten erstatte gips/panelvegger eller monteres utenpå eksisterende vegg. Sammenlignet med disse mer tradisjonelle alternativene gir strekkvegger et langt rimeligere og mer sømløst sluttprodukt.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: LIVING CONCEPT Consulting
 • Strekkvegg: DirectTex® Softimage Contrast

Raskere og enklere enn gips

Installasjon av en strekkvegg tar ca ⅓ så lang tid som å montere en tilsvarende gipsvegg. Installasjonen foregår uten tunge verktøy, etterlater seg ikke støv og utføres ofte på samme dag. Hverken vi eller bilen vår tar stor plass siden alt vi har med oss av utstyr er av liten dimensjon.

 • Prosjektleder: Art Lux AS
 • Montering: Art Lux AS
 • Strekkvegg: DESCOR® Premium m/ Digitalt Trykk

Mer kostnadseffektivt

På grunn av den mye lavere installasjonstiden er det betraktelig rimeligere å installere strekkvegger sammenlignet med gipsvegger. Tekstilene som brukes i strekkvegger er også langt rimeligere enn gips, noe som hjelper til å gjøre strekkvegger til det kostnadseffektive alternativet.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: Pongs Group
 • Strekkvegg: DESCOR® Opaque med trykk

Miljøvennlig og resirkulerbart

Tekstile strekkvegger er skapt for å brukes om og om igjen. Når rammen for din strekkvegg er produsert og satt opp kan du gjenbruke samme ramme og bytte design på (og resirkulere) veggen din opptil 5 ganger. Enten du vil oppdatere familiebildet på veggen ved hver forøkelse, eller du bare ønsker å “shuffle” på stuedesignet: Sammenlignet med gips er strekkvegger det miljøbeviste alternativet.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: Living Concept Consulting GmbH
 • Strekkvegg: DESCOR® Premium Gradient

Jevn og slett overflate - Alltid

Strekkvegger installeres i langt større moduler enn f.eks. gips og etterlater seg derfor ingen synlige sømmer/skøyter. Få en garantert jevn og plettfri vegg – uten bobler eller striper.

 • Prosjektleder: Art Lux AS
 • Montering: Art Lux AS
 • Strekkvegg: DESCOR® Premium m/ Digitalt Trykk

Slitesterkt, PVC-fritt materiale

Alle våre strekkvegger er laget av et slitesterkt, PVC-fritt materiale som er spesiallaget og utviklet av Pongs Group gjennom mer enn 100 år som verdens ledende produsent av strekkvegger. Det ferdige resultatet er stødig, stramt og tåler 15 ganger mer enn PVC. Det at materialet er PVC-fritt betyr også null farlige gasser ved varmegang/brann.

Produktets egenskaper

Den største fordelen med strekkvegger sammenlignet med alternativer som gips eller trepanel er helt klart valgmulighetene man får – uten å tømme lommeboka. Det er ikke lenger slik at det bare er fargen på veggen du kan ha lyst til å endre på når du skal oppdatere et rom. Se de ulike egenskapene du kan dra nytte av ved å installere tekstilvegger.

Ofte stilte spørsmål

Når man skal oppgradere et rom eller lokale kan man velge mellom mange ulike typer veggbelegg.

Tradisjonelle typer som panel og gips har helt klart sine styrker på enkelte bruksområder. Gips er et veggbelegg foretrukket av mange, mye grunnet dens lange fartstid, rigiditet og oppfylling av et bredt spekter forskrifter for nybygg.

Har man derimot ikke behov for egenskapene tradisjonelle gipsplater bringer med seg, er en tekstil vegg- eller takløsning et langt mer fleksibelt, funksjonelt og lekkert alternativ. Med rask og enkel installasjon (de fleste rom utføres på én dag] gir strekkvegger fra Art Lux deg et plettfritt resultat til avtalt tid.

Nei, våre produkter er komplette innendørs tak- og veggløsninger. Våre løsninger monteres på toppen av eksisterende gips, panel, mur eller tapet med et spesialdesignet profilsystem.

Profilsystemet monteres med skruer langs kanten på veggen. Deretter strekkes tekstilet og festes i profilsystemet hele veien rundt veggen.

Hvis du vil lære mer om installasjonsprosessen, kan du se denne videoen.

Det avhenger av tilstanden på eksisterende overflate. Hvis overflaten flassser, for eksempel maling eller gips, anbefaler vi at overflaten bearbeides før installasjon.

Hvis man ikke bearbeider slitte, flassende overflater, kan rusket fra overflaten lande på tekstilet og svekke dets integritet.

Hvis overflaten derimot ikke flasser (eller har fare for å begynne å flasse over tid) kan man trygt installere våre systemer over både panel, tapet, murvegger for å nevne noen.

Det er fullt mulig. Kombinasjonen med flernivåstrukturer av strekktak og andre materialer er veldig populær. Det reduserer også forberedelsen som kreves for installasjon.

Våre løsninger er perfekte for uoppvarmede rom, som i kjellerstua eller på hytta. Med aluminiumsprofiler og spesialutviklede tekstiler trenger du heller ikke å bekymre deg for temperatursvingninger.

Våre tak- og veggløsninger tåler ekstreme temperaturer fra -40°c til +80°c.

Til tross for at det er mulig å bestille det utstyret man trenger, vil man få best resultat ved å bruke en sertifisert montør. Ved å bruke vår komplette løsning med planlegging, materialer og montering får du også 10 års garanti på veggen din.

Har du en idé du vil diskutere?