OM TEKSTILE STREKKTAK

Alt du trenger å vite om tekstile strekktak

Tekstiltak er et miljøvennlig stoff. Den er basert på tekstiler, samt polyestermaterialer, polyuretanimpregnering og tilsetningsstoffer for duktilitet og holdbarhet. Lerretet består av sterke, rivebestandige fibre som er tett vevd sammen. Samtidig lar takets struktur deg opprettholde naturlig luftsirkulasjon – det vil ikke være tetthet, ubehagelig lukt, bedervet luft i rommet. Det er derfor slike tak kalles “puste”.

Polyestermaterialer utgjør en betydelig del av stofftaket. Dette er de beste syntetiske fibrene som teknologer har funnet opp.

Tekstiltak regnes som et av de mest langvarig. De kan overleve flere reparasjoner. I leiligheter kan du endre møbler, gulv, innredning og la taket være det samme: de ser ut som nye, synker ikke, blir ikke tynnere og falmer ikke.

Sømløs montering

Hvis takets bredde ikke er mer enn 5 m, skal du ikke se en eneste søm. Lerretet skal være glatt og feilfritt. Hvis den er større, slal eksperter kunne kombinere lerretene nøye.

Miljøvennlighet

Tekstiltak benyttes i alle rom, med økte krav til sikkerhet, renslighet og miljøvennlighet. De er egnet for barnerom, soverom, sykehusavdelinger, sanatorier og hoteller. Himlinger “puster”, som betyr at det alltid vil være naturlig luftsirkulasjon i rommet.

Hvordan velge et design?

Fargede stoffer fremhever et fargerikt rom. Et hvitt lerret er et vinn-vinn-alternativ for et interiør der det er renhet av linjer og ømhet i farger, eller tvert imot, kontraster og uvanlige interiørdetaljer.

 

Oppsummert er det verdt å merke seg at tekstiltak er en praktisk, vakker, praktisk og moderne måte å designe et tak på. Den er enkel og langvarig.