Strekktak fra Art Lux

Er du på utkikk etter en fleksibel, funksjonell og jevn takløsning, bør strekktak være øverst på listen. Med strekktak kan du gi rommet ditt en helt ny identitet med kreative og funksjonelle løsninger som tidligere ikke har vært oppnåelige med tradisjonelle takløsninger.

En kreativ, funksjonell takløsning

Strekktak er en innendørs takløsning som egner seg godt til alle typer rom og lokaler, nesten uansett hvilken takløsning rommet har (eller ikke har) fra før. Fremfor tradisjonelle overflater som gips eller trepanel benyttes et spesiallaget, slitesterkt tekstil for en plettfri, funksjonell og jevn overflate.

Strekktak kan enten monteres på eksisterende himling, som gips eller trepanel, eller over isolasjon uten eksisterende himling. Vår fleksible monteringsprosess gjør det derfor mulig å installere ny takløsning uten å fjerne gammel overflate først.

 

Ved hjelp av spesialutviklede aluminiumsprofiler monteres først en ramme rundt hele området som skal kles med strekktak. Deretter strekkes og justeres det forhåndsdesignede tekstilet før det strekkes helt stramt for en jevn overflate.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: LIVING CONCEPT Consulting
 • Strekkvegg: DirectTex® Softimage Contrast

Hvorfor strekktak er riktig løsning

Det finnes mange grunner til å velge strekktak som overflate når du planlegger hvilken himling du skal benytte ved neste prosjekt.

Raskt, enkelt – helt uten rot og støy

Installasjon av et strekktak tar ca ⅓ så lang tid som å montere et tilsvarende gipstak. Installasjonen foregår uten tunge verktøy, etterlater seg ikke støv og utføres ofte på samme dag. Vi vil at det skal være enkelt, uten behov for langvarig planlegging, å bestille nytt tak fra Art Lux. Derfor tar verken vi eller bilen vår stor plass når vi kommer for å installere ditt nye strekktak.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: Pongs Group
 • Strekkvegg: DESCOR® Opaque med trykk

Jo mer avansert, desto mer kostnadseffektivt

Er du på utkikk etter en enkel, hvit himling vil den totale kostnaden av å installere strekktak være rimeligere enn andre takløsninger som gips og trepanel.

Er du derimot på utkikk etter en mer funksjonell løsning, som bakbelysning, spesiallaget trykk eller lyddemping vil strekktak være en langt rimeligere løsning enn overnevne alternativer.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: Pongs Group
 • Strekkvegg: DESCOR® Opaque med trykk

Miljøvennlig og resirkulerbart

Våre takløsninger er skapt for å brukes om og om igjen. Når profilene for ditt strekktak er installert kan du gjenbruke samme ramme og bytte design på veggen din opptil 5 ganger. Tekstilet er produsert av resiruklerbare materialer, så du enkelt kan bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Enten du vil oppdatere familiebildet på veggen ved hver forøkelse, eller du bare ønsker å friske opp stuedesignet: Sammenlignet med gips er strekkvegger det miljøbeviste alternativet.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: Living Concept Consulting GmbH
 • Strekkvegg: DESCOR® Premium Gradient

Jevn og slett overflate - uten pussing og sparkel

Strekktak monteres som én helhetlig, komplett overflate. Det vil derfor ikke være behov for pussing, sparkling og enda mer pussing for å oppnå en slett og jevn overflate.

 • Prosjektleder: Pongs Group
 • Montering: Seidel GmbH
 • Strekkvegg: DESCOR® Premium med trykk

Slitesterkt, PVC-fritt materiale

Alle våre strekktak er laget av et slitesterkt, PVC-fritt materiale som er spesiallaget og utviklet av Pongs Group gjennom mer enn 100 år som verdens ledende produsent av strekkvegger. Det ferdige resultatet er stødig, stramt og tåler 15 ganger mer enn lignende løsninger laget av PVC. Det at materialet er PVC-fritt betyr også null farlige gasser ved varmegang/brann.

Produktets egenskaper

Den største fordelen med strekkvegger sammenlignet med alternativer som gips eller trepanel er helt klart valgmulighetene man får – uten å tømme lommeboka. Med strekkvegger kan du gjøre taket til mer enn bare et tak. Se de ulike egenskapene du kan dra nytte av ved å installere tekstilvegger.

Ofte stilte spørsmål

Når man skal oppgradere et rom eller lokale kan man velge mellom mange ulike typer veggbelegg.

Tradisjonelle typer som panel og gips har helt klart sine styrker på enkelte bruksområder. Gips er et veggbelegg foretrukket av mange, mye grunnet dens lange fartstid, rigiditet og oppfylling av et bredt spekter forskrifter for nybygg.

Har man derimot ikke behov for egenskapene tradisjonelle gipsplater bringer med seg, er en tekstil vegg- eller takløsning et langt mer fleksibelt, funksjonelt og lekkert alternativ. Med rask og enkel installasjon (de fleste rom utføres på én dag] gir strekkvegger fra Art Lux deg et plettfritt resultat til avtalt tid.

Nei, våre produkter er komplette innendørs tak- og veggløsninger. Våre løsninger monteres på toppen av eksisterende gips, panel, mur eller tapet med et spesialdesignet profilsystem.

Profilsystemet monteres med skruer langs kanten på veggen. Deretter strekkes tekstilet og festes i profilsystemet hele veien rundt veggen.

Hvis du vil lære mer om installasjonsprosessen, kan du se denne videoen.

Det avhenger av tilstanden på eksisterende overflate. Hvis overflaten flassser, for eksempel maling eller gips, anbefaler vi at overflaten bearbeides før installasjon.

Hvis man ikke bearbeider slitte, flassende overflater, kan rusket fra overflaten lande på tekstilet og svekke dets integritet.

Hvis overflaten derimot ikke flasser (eller har fare for å begynne å flasse over tid) kan man trygt installere våre systemer over både panel, tapet, murvegger for å nevne noen.

Det er fullt mulig. Kombinasjonen med flernivåstrukturer av strekktak og andre materialer er veldig populær. Det reduserer også forberedelsen som kreves for installasjon.

Våre løsninger er perfekte for uoppvarmede rom, som i kjellerstua eller på hytta. Med aluminiumsprofiler og spesialutviklede tekstiler trenger du heller ikke å bekymre deg for temperatursvingninger.

Våre tak- og veggløsninger tåler ekstreme temperaturer fra -40°c til +80°c.

Til tross for at det er mulig å bestille det utstyret man trenger, vil man få best resultat ved å bruke en sertifisert montør. Ved å bruke vår komplette løsning med planlegging, materialer og montering får du også 10 års garanti på veggen din.

Har du en idé du vil diskutere?