Arkitektur

Utvid dine og kunden din sine muligheter med interiørløsninger fra Art Lux. Det har aldri vært enklere å fusjonere form og funksjon – helt etter kundens behov.

Ikke la kompleksitet begrense din kreativitet

I et yrke hvor balansen mellom kreativitet og funksjonalitet alltid henger på en knivegg er det ikke alltid så enkelt å finne den gyldne middelvei. Er konseptet for kreativt, er det ofte at løsningen er for rigid. Er løsningen funksjonell er den ikke alltid så designvennlig.

I tillegg har alle* peiling på interiørdesign nå til dags. Sosiale medier og strømmetjenester har gjort det enklere enn noen gang å bli selvutnevnt interiørekspert. Dette hever naturligvis forventningene til deg og oss.

*Ikke vi da, det er derfor du er her.

Få i pose og sekk

Våre interiørløsninger er skapt for fleksibilitet, funksjonalitet og kreativ utfoldelse. Enten prosjektet trenger en ensfarget, slett vegg eller et lyddempet tak med digitalt trykk, kan strekkvegger og strekktak bistå deg med å oppnå din visjon.

Strekk designmulighetene

Her er det din kreativitet (og kundens guts) som setter grensene. Pantone-farger, pantone-gradienter eller eget custom digitaltrykk. The wall is your oyster!

Mer enn bare en vakker overflate

Strekkvegger og strekktak lar deg skreddersy overflatens funksjon så vel som design. Med spesialtilpassede akustikkstoff kombinert med steinull oppnår man en imponerende støydemping med imponerende liten plassbruk.

Bli med på din kundes designreise

En av produktets fordeler er muligheten for gjenbruk. Man kan gjenbruke samme monteringsprofiler, og da bare måtte bytte tekstil for å få en helt “ny” vegg. Det er en rimelig måte for din kunde å friske opp designet, samtidig som du kan tilby din design-input på fremtidige design.

heat-resistant

Flammehemmende materiale

Alle våre tekstiler er flammehemmende i tråd med B-s1,d0 – DIN EN 13501-1.

En ypperlig interiørløsning

Det er viktig å huske at strekkvegger og strekktak er interiørløsninger. Dette er ikke fullstendige, strukturelle løsninger som direkte utfylle produkter beregnet på dette formålet. Alle bruksområder har spesifikke krav til materialene som brukes, noe vi kan gi deg råd på når du er i planleggingsfasen.

Resiruklerbart og bærekraftig

Alle våre produkter er resirkulerbare. Ikke bare foregår produksjonen av tekstilene på en av verdens mest moderne fabrikker ved Pongs’ hovedkontor i Tyskland, de lar seg også resirkulere etter at de har tjent sitt formål. I tillegg til at tekstilene kan resirkuleres, kan man også gjenbruke samme tekstil på andre overflater opptil flere ganger.

Ofte stilte spørsmål

Når man skal oppgradere et rom eller lokale kan man velge mellom mange ulike typer veggbelegg.

Tradisjonelle typer som panel og gips har helt klart sine styrker på enkelte bruksområder. Gips er et veggbelegg foretrukket av mange, mye grunnet dens lange fartstid, rigiditet og oppfylling av et bredt spekter forskrifter for nybygg.

Har man derimot ikke behov for egenskapene tradisjonelle gipsplater bringer med seg, er en tekstil vegg- eller takløsning et langt mer fleksibelt, funksjonelt og lekkert alternativ. Med rask og enkel installasjon (de fleste rom utføres på én dag] gir strekkvegger fra Art Lux deg et plettfritt resultat til avtalt tid.

Nei, våre produkter er komplette innendørs tak- og veggløsninger. Våre løsninger monteres på toppen av eksisterende gips, panel, mur eller tapet med et spesialdesignet profilsystem.

Profilsystemet monteres med skruer langs kanten på veggen. Deretter strekkes tekstilet og festes i profilsystemet hele veien rundt veggen.

Hvis du vil lære mer om installasjonsprosessen, kan du se denne videoen.

Det avhenger av tilstanden på eksisterende overflate. Hvis overflaten flassser, for eksempel maling eller gips, anbefaler vi at overflaten bearbeides før installasjon.

Hvis man ikke bearbeider slitte, flassende overflater, kan rusket fra overflaten lande på tekstilet og svekke dets integritet.

Hvis overflaten derimot ikke flasser (eller har fare for å begynne å flasse over tid) kan man trygt installere våre systemer over både panel, tapet, murvegger for å nevne noen.

Det er fullt mulig. Kombinasjonen med flernivåstrukturer av strekktak og andre materialer er veldig populær. Det reduserer også forberedelsen som kreves for installasjon.

Våre løsninger er perfekte for uoppvarmede rom, som i kjellerstua eller på hytta. Med aluminiumsprofiler og spesialutviklede tekstiler trenger du heller ikke å bekymre deg for temperatursvingninger.

Våre tak- og veggløsninger tåler ekstreme temperaturer fra -40°c til +80°c.

Til tross for at det er mulig å bestille det utstyret man trenger, vil man få best resultat ved å bruke en sertifisert montør. Ved å bruke vår komplette løsning med planlegging, materialer og montering får du også 10 års garanti på veggen din.